Breakfast te är ett svart te eller en blandning av olika sorters svart te, särskilt Assam, Ceylon och Kenyanskt, som vanligtvis avnjuts i början av dagen. Detta för att de karaktäriseras som en fyllig, robust och ibland maltig kopp te.
English Breakfast är ett svart te som är blandat för att passa med mjölk och socker och för att ingå i en riktig brittisk frukost. Det är den vanligaste tesorten i Storbritannien.
Irish Breakfast kan bestå av samma svarta teer som English Breakfast. Den största skillnaden är dock att det vanligtvis har fler Assam-teblad i blandningen än andra svarta teer. Detta ger blandningen en rödaktig nyans och en rik, maltig smakprofil.
Scottish Breakfast är den mindre kända varianten. Ofta väldigt kraftfull smak och passar särskilt bra om man har mjukt vatten.
En delikat blandning av ekologiska teer från Assamområdet och Afrika. Teet kombinerar friskhet och maltighet och ger en komplex kopp.
Låt dra ca 5 minuter i nykokt vatten.