Vad är svart te?

Som med oolong, grönt och vitt så kommer svart te från Camelliabusken. Där det skiljer sig är hur bladen bearbetas efter att de plockats.

Svart te är helt oxiderat, vilket innebär att molekyler i teet reagerar med syre för att ge bladen en rik, robust smak. Bortsett från det produceras svart te över hela världen och kan variera enormt i smak: en delikat Darjeeling kan knappast skilja sig mer från en maltig Assam eller en rökig Lapsang Souchong.

Smak

Många svarta teer är smaksatta med frukt, kryddor, blomblad, eller med eteriska oljor för att komplettera teets smak. Deras naturliga djup och rikedom gör dem till den perfekta basen för ett brett utbud av olika smakkombinationer.

Pemberly Rose - svart te med passionsfrukt/rabarber
100g

Pemberly Rose - svart te med passionsfrukt/rabarber

69 kr
Svart te smaksatt med arom från passionsfrukt, rabarber, grädde och rosblad. Smakar fylligt och fruktigt. Teet passar utmärkt både med och utan mjölk.
Earl Grey Cream

Earl Grey Cream

69 kr
Te från Ceylon och Rwanda med smak av frisk bergamott och fyllig gräddarom. Det bästa av två världar helt enkelt. Passar utmärkt både med och utan mjölk. Låt dra i...
Needwoods läckerhet

Needwoods läckerhet

65 kr
Svart te smaksatt med bland annat rabarber, grädde, kardemumma och kanel. Ingredienser: svart te från Sri Lanka (Ceylon) och Indien, krossad kanel, kardemumma, bitar av rabarber och arom från grädde,...