Vad är svart te?

Som med oolong, grönt och vitt så kommer svart te från Camelliabusken. Där det skiljer sig är hur bladen bearbetas efter att de plockats.

Svart te är helt oxiderat, vilket innebär att molekyler i teet reagerar med syre för att ge bladen en rik, robust smak. Bortsett från det produceras svart te över hela världen och kan variera enormt i smak: en delikat Darjeeling kan knappast skilja sig mer från en maltig Assam eller en rökig Lapsang Souchong.

Smak

Många svarta teer är smaksatta med frukt, kryddor, blomblad, eller med eteriska oljor för att komplettera teets smak. Deras naturliga djup och rikedom gör dem till den perfekta basen för ett brett utbud av olika smakkombinationer.

Isle of Skye - svart te med kryddor och rom
100g

Isle of Skye - svart te med kryddor och rom

69 kr
Svart te med kanel, nejlikor, ingefära, kardemumma, MANDEL, apelsinskal, äppelbitar, vanilj och rom.
Svart te Kinesisk Rose Congou
100g

Svart te Kinesisk Rose Congou

75 kr
Svart te med rosenblad. Tillredning: 1 tsk per kopp, 100 gradigt vatten. Låt dra i ca 3-4 minuter.
Needwoods läckerhet

Needwoods läckerhet

65 kr
Svart te smaksatt med bland annat rabarber, grädde, kardemumma och kanel. Ingredienser: svart te från Sri Lanka (Ceylon) och Indien, krossad kanel, kardemumma, bitar av rabarber och arom från grädde,...
Painted Black - Svart te med lakrits

Painted Black - Svart te med lakrits

65 kr
Svart te smaksatt med lakrits. Dekorerat med kanel, stjärnanis, kamomill och blåklint. Låt dra i ca 4-5 minuter i nykokt vatten.