Vad är svart te?

Som med oolong, grönt och vitt så kommer svart te från Camelliabusken. Där det skiljer sig är hur bladen bearbetas efter att de plockats.

Svart te är helt oxiderat, vilket innebär att molekyler i teet reagerar med syre för att ge bladen en rik, robust smak. Bortsett från det produceras svart te över hela världen och kan variera enormt i smak: en delikat Darjeeling kan knappast skilja sig mer från en maltig Assam eller en rökig Lapsang Souchong.

Smak

Många svarta teer är smaksatta med frukt, kryddor, blomblad, eller med eteriska oljor för att komplettera teets smak. Deras naturliga djup och rikedom gör dem till den perfekta basen för ett brett utbud av olika smakkombinationer.

Sikkim T.G.F.O.P.1

Sikkim T.G.F.O.P.1

79 kr
Från den bergiga delstaten och det föredetta kungariket Sikkim i norra Indien kommer detta storbladiga svarta te. Mycket aromatisk och samtidigt mild i smaken.  Ingredienser: Svart te från Sikkim (Indien) Tillredning:...
Kinesiskt PuErh Tuo Cha mini 5g (PREMIUM)

Kinesiskt PuErh Tuo Cha mini 5g (PREMIUM)

5 kr
Härligt jordig, något sträv och aningen rökig karaktär. Lagrat i 15 år. 1 st väger ca 5 g. Ingredienser: Lagrat te Pu Erh, Yunnan, Kina. Tillredning: Lägg i en kanna....
Classic Ceylon FOP
100g

Classic Ceylon FOP

65 kr
Ett svart te från Sri Lanka med vackra tunna rullade blad. Ett typiskt Ceylonte med friskhet och citruskaraktär. Passar utmärkt att dricka precis som den är eller med mjölk. Låt...
Assam Hathikuli - Ekologiskt

Assam Hathikuli - Ekologiskt

65 kr
Assam FTGFOP1 är ett svart te från Assamområdet med mycket knoppar (tippy). Ett te med tydlig maltkaraktär, vilket är klassiskt hos teer från Assam. Dricks fint både med eller utan...