Vad är svart te?

Som med oolong, grönt och vitt så kommer svart te från Camelliabusken. Där det skiljer sig är hur bladen bearbetas efter att de plockats.

Svart te är helt oxiderat, vilket innebär att molekyler i teet reagerar med syre för att ge bladen en rik, robust smak. Bortsett från det produceras svart te över hela världen och kan variera enormt i smak: en delikat Darjeeling kan knappast skilja sig mer från en maltig Assam eller en rökig Lapsang Souchong.

Smak

Många svarta teer är smaksatta med frukt, kryddor, blomblad, eller med eteriska oljor för att komplettera teets smak. Deras naturliga djup och rikedom gör dem till den perfekta basen för ett brett utbud av olika smakkombinationer.

Moneypennys Morning Tea-svart te med hallon

Moneypennys Morning Tea-svart te med hallon

65 kr
Svart te smaksatt med naturlig hallonarom, hallon och svartvinbärsblad. Teet har den klassiska syrliga sötman precis som nyplockade hallon har. Passar att drickas rent precis som det är, men går...
Royal Breakfast-ekologiskt GBOP

Royal Breakfast-ekologiskt GBOP

75 kr
Svart finbladigt ekologiskt te av högsta kvalitet med en blend av ett lite kraftfullare Assamte och ett friskt Ceylonte. Låt dra ca 3-5 minuter i nykokt vatten.
Needwoods läckerhet

Needwoods läckerhet

65 kr
Svart te smaksatt med bland annat rabarber, grädde, kardemumma och kanel. Ingredienser: svart te från Sri Lanka (Ceylon) och Indien, krossad kanel, kardemumma, bitar av rabarber och arom från grädde,...